tisdag 18 november 2008

Centerns Europaplattform

Vid helgens förtroenderåd antogs Centerpartiets valplattform inför valet till Europaparlamentet. Bland annat fick Leif Johansson från Uppsala in att ett tillägg om fred och det blev en tydlig skrivning om hbt-personers rättigheter. Dessutom beslutades om en del tillägg när det gäller jordbrukspolitiken.

Dessutom lade förtroenderådet, på förslag från partisstyrelsen, till en tydlig skrivning om euron (EMU:s tredje steg), trots att detta egentligen knappast är en fråga för EU-parlamentsvalet.

Den färdiga slutjusterade valplattformen finns ännu inte tillgängligt, men här är i varje fall det tillägg om EMU som delades ut på förtroenderådet.

År 2003 genomfördes folkomröstningen om att ansluta Sverige till EMU:s tredje steg. Centerpartiet sade nej till en anslutning och arbetade aktivt på nej-sidan. Utvecklingen har hittills visat att linjen med en självständig Riksbank och penningpolitik har fallit väl ut. För Centerpartiets del liksom för Regeringen gäller att frågan under mandatperioden inte skall tas upp till förnyad prövning. Folkomröstningsresultatet gäller och vi ser ingen anledning till omprövning.

Däremot skall partiet liksom tidigare följa upp och diskutera den fortsatta penningpolitiska utvecklingen samt vara öppen för nya diskussioner.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Inga kommentarer: