lördag 16 maj 2009

Piratpartiet struntar i klimatet

I bland blir det tydligt när en luften börjar gå ur en företeelse. Lördagsintervjun med Piratpartiet ledare Rickard Falkvinge var mycket tydlig. Utanför sin profilfråga bryr de sig inte. Miljön struntar de i. Tycker man den frågan är viktig så ska man rösta på något annat parti.

Svenska väljare tar förhoppningsvis sin uppgift på större allvar och röstar fram kandidater och partier som är beredda att ta ett ansvar för helhet, och inte sådana som tror att världen består av en enda fråga.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Johan.

Skulle vilja visa dig en video där PP diskuterar miljö med Kd.

http://www.youtube.com/watch?v=WE2tvikFfB8

Amelia Andersdotter inser att våra frågor, alltså Piratpartiets, påverkar många fler områden än vad debatten medger. Miljö är en sådan.

Mvh,
Jacob Dexe, Piratstudenterna i Lund.

grey sa...

Så, om jag tycker miljön är viktig ska jag då rösta på... vilket parti då? Vartenda ett säger sig ju ta hand om den. Vad gör det då för skillnad om jag röstar på ett parti som i första rummet kämpar för något annat och med varm hand överlämnar miljön åt de andra att gaffla om?

Supersonicality sa...

Lyckligtvis ställer du och andra miljömedvetna kandidater också upp i valet.

Piratpartiet sätter mänskliga och medborgerliga friheter/rättigheter före allt annat. Det finns ingen orsak för Piratpartiet att bredda agendan och börja utveckla färdigheter i kohandelns ädla konstform (no offence)... I nuläget behövs ett enfrågeparti som koncentrerar sig på ett ämnesområde som i stort förbisetts, eller rent av aktivt motarbetats, av de övriga svenska riksdagspartierna! De 5-10% av rösterna som troligen kommer att tillfalla Piratpartiet kommer från medborgare som har fått nog och önskar lyfta fram just det ämnesområdet ur det sedvanliga svenska politiska klimatet. Det kommer med andra ord även fortsättningsvis att finnas 90-95% utrymme kvar till alla andra kandidater för att tycka och tänka efter behag...

Däremot så kan man ju fråga sig varför du är så oroad för de svenska väljarnas skull!
Jag tycker att det är lite väl arrogant att ifrågasätta svenska väljares engagemang och pliktkänsla i händelse av att de väljer att rösta på ett parti som du själv inte förstår eller uppskattar. Vem är du egentligen att avgöra vad svenska folket ska tycka och tänka?

Hälsningar,
David Váry, nybliven Piratpartist.

Gurra G sa...

Och centern struntar i öppenhet och mänskliga fri- och rättigheter på nätet!!!

Parlamentet kommer va fullsmockat med miljövänner. Men bara ett parti står för integritet och vågar stå emot Hollywood. Centern har lagt sig för längesen i de här frågorna.

Johan Örjes sa...

Det framgår klart av lördagsintervjun att Piratpartiet inte bryr sig i miljön. De tar inte ställning till globala överlevnadsfrågor.

Centerpartiet bryr sig både om miljöfrågorna och integritetsfrågorna, det är till exempel ingen tvekan om att Lena Ek i Europaparlamentet klarar av att både göra det som är bra för för integriteten och för miljön.

Se till exempel: Frihetens fall i Frankrike/HADOPIJag är övertygad om att Sverige, Europa och världen tjänar på politiker som kan hålla mer än en tanke i huvudet samtidigt.

Pierre Eriksson sa...

"Sverige, Europa och världen tjänar på politiker som kan hålla mer än en tanke i huvudet samtidigt."
Kan ju nästan få för sig att du tror att PPs kandidater är sinnesslöa? ;)

Ja Lena Ek verkar vara bra hon med och hon finns nog kvar på sin plats och fortsätter med med sitt.

Om Centern kan stå upp för sina höga ideal och frihetsmanifest på hemmaplan så kanske det inte hade funnits ett Piratparti och ett stort misstroende mot er i intigretetsfrågor.

Amatörfotografen sa...

Piratpartiet finns av en anledning, och det är bland annat för att ditt parti misslyckats med att förutse vad svenskar anser vara viktigt i en demokrati.

Erik Gertkvist sa...

För det första kommer en flodvåg av integriteskränkande och Internet-dödande lagförslag från Bryssel i detta nu.

Om miljö-Armageddon stod för dörren i liknande omfattning skulle Örjes ha en poäng. I dagsläget kommer Örjes prioriteringar snarare göra att FRA-, IPRED-, mm-fångar får bättre miljö under sina decennielånga straff.

För det andra undrar jag om MP i Bryssel reflekterat över att endast 1 av EU-länderna som skrev på Kyoto-avtalet följt avtalet? Vilken nytta har beslut i Bryssel som ingen följer?

Gurra G sa...

Håller med flera som skrivit här. Om Centern hade något som helst förtroende i integritetsfrågor skulle inte Piratpartiet finnas och ha någon som helst chans att komma in. Men eftersom ni gång efter gång tummar på den personliga integriteten tvingas folket acceptera ett enfrågeparti, eftersom ni struntar helt i frågan.

Markus "LAKE" Berglund sa...

Som långvarig Centermedlem måste jag nog också hålla med de flesta tidigare kommentarer.

PP vill få in Sverige i kunskapssamhället på riktigt och de flesta andra partier verkar försöka motarbeta detta med näbbar ock klor.

Läs gärna några av de lysande pirater som skriver på nätet. Fridholm är en:
Tillbaka till lägerelden - cirkeln är slutenHa det bra Johan!